Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Francuska osvojila šestu titulu prvaka svijeta u rukometu

karabatic

Francuska je u fantastičnoj utakmici pobijedila Norvešku s 33:26 i po šesti put je osvojila naslov prvaka svijeta.

Francuska je na domaćem parketu, pred svojom publikom, u hramu rukometa Bercyju, uspjela osvojiti zlato i još je jednom dokazala da je najbolja reprezentacija u istoriji rukometa.

Norveška se držala jako dobro. U prvom poluvremenu je imala po dva, tri razlike, ali domaćin je u završnici prvog dijela stisnuo gas i s pogotkom prednosti (18:17) otišao je na odmor.

U nastavku je Francuska u nekoliko navrata otišla na pet, šest razlike. Norveška je nešto pokušavala, ali do senzacije nije mogla. Francuzi nisu imali milosti, a ono malo prilika što je bilo za Norvešku, zaustavio je novi Omeyer, sjajni Vincent Gerard.

LA FRANCE CHAMPIONS DU MONDE DE HANDBALL POUR… by videosansebastian

Francuzima je ovo šesti naslov svjetskih prvaka u rukometu, a četvrti na posljednjih pet SP-a. Bili su najbolji 1995., 2001., 2009., 2011., 2015. i 2017.

Za Norvežane je srebrna medalja prvo odličje u istoriji.

Nikola Karabatić je sa šest golova predvodio Francusku, po pet su dodali Kentin Mahe, Michael Guigou i Valentin Porte. Kod Norveške je Kent Robin Tonnesen zabio pet golova, a po četiri Bjarte Myrhol, Kristian Bjornsen i Espe Lie Hansen.

Brončanu medalju osvojila je Slovenija koja je u susretu za treće mjesto u subotu svladala Hrvatsku sa 31-30. I za Sloveniju je ovo prvo odličje sa svjetskih prvenstava.