Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ženi u hotelu na Jahorini ukraden Rolex vrijedan 15.000 KM

hotel_wellness

Policijskoj stanici Pale jučer je L. H. prijavila da joj je prethodnog dana, u prostorijama welnes – centra hotela na Jahorini, ukraden ručni sat marke “rolex”, vrijedan oko 15.000 KM.

O ovoj teškoj krađi obaviješten je dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Istočno Sarajevo, koji je ovlastio policijske službenike da preduzmu zakonom predviđene mjere i radnje na rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnog djela, saopćeno je danas iz Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo.

Policijskoj stanici Pale jučer je jedna žena prijavila da joj njen brat M. F., u alkoholisanom stanju prijeti da će ubiti nju i članove njene porodice.

Odmah nakon prijave policijski službenici su izašli na lice mjesta gdje su u dvorištu porodične kuće zatekli imenovanog, te u neposrednoj blizini uočili vatreno oružje (pištolj) s pet komada metaka i lovačku pušku, za koje prijavljeni posjeduje odobrenje.

M.F. je lišen slobode, te priveden u službene prostorije gdje je alkotestiranjem utvrđeno prisustvo 1,96 g/kg alkohola u organizmu.

Pronađeno vatreno oružje je privremeno oduzeto.

Po nalogu dežurnog tužioca preduzimaju se potrebne mjere i radnje na kompletiranju i dokumentovanju navedenog krivičnog djela.