Ženu iz BiH u Haagu ubio ljubomorni muž, pa izvršio samoubistvo (VIDEO)

ubistvo

Žena bosanskog porijekla ubijena je u utorak naveče u Den Hagu, prenosi holandski Omroepwest, a prema prvim saznanjima napadač je njen bivši suprug koji se potom ubio u autu.

Žena je ubijena u ulici Loosduinse Hoofdstraat, a već ranije je imala prijetnje muža od kojeg se rastala u ljeto prošle godine, navode holandske mediji citirajući izjave ljudi koji su poznavali par.

Prema riječima prvog komšije, riječ je porodičnoj drami a žena se bojala da će joj djeca biti oteta nakon razvoda zbog čega je policija već jednom dolazila na njihova vrata. I pored nastojanja medija, policija ne želi još uvijek otkriti ime žrtve jer o tome prvo moraju biti informirani članovi familije, kako je rečeno.

U međuvremenu policijski službenici iz Den Haga otkrili su auto u kojem je pronađen muškarac s prostrijelnom ranom u glavi a ono što je najviše izazvalo spekulacija i zaintrigiralo bosanskohercegovačke građane u Holandiji je podatak da je auto imalo diplomatske tablice što upućuje na moguće bh. državljane iz neke od diplomatskih misija BiH u Den Hagu.

// ]]>