Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

zločin u hercegovini

Zet uhapšen nakon što mu je umro punac, sumnja se da ga je pretukao nasmrt

Mostar: Nakon potrage u Neretvi pronađeno tijelo četverogišnjaka
28.04.2021. Mostar, Bosna i Hercegovina - Nakon sto je iz automobila u Neretvi juzno od Mostara izvuceno tijelo muskarca, potraga ide dalje jer je potvrdjeno da je rijec o 33-godisnjaku ciji je nestanak prijavljen jos u subotu. S njime je u trenutku nestanka bio i cetverogodišnji djecak za kojim se jos traga. Photo:rDenis Kapetanovic/PIXSELL

On je na saslušanju u Ljubuškom te će biti predat tužilaštvu i terete ga za tešku tjelesnu povredu sa smrtnom posljedicom.

Tridesetčetvorogodišnji Z.M. iz Ljubuškog uhapšen je zbog sumnje da je u tuči nasmrt pretukao punca R.V. (49).

Sukob između zeta i punca desio se u mjestu Otok kod Ljubuškog, a R.V. je preminuo od posljedica povreda u bolnici u Mostaru.

Kako je saopšteno iz Tužilaštva Zapadno-hercegovačkog kantona (ZHK) slučaj je prijavljen 6. septembra ove godine, kada je pretučeni primljen u Univerzitetsko klinički centar u Mostaru.

Navode da je tada dostavljen izvještaj protiv Z.M. zbog krivičnog djela teška tjelesna povreda R.V.

Naredni dan tužilaštvo je obavješteno da je R.V. preminuo te je zatražena obdukcija.

Kako navode iz Tužilaštva ZHK postupajući tužilac donio je naredbu o sprovođenju istrage protiv Z.M. nakon čega je on uhapšen.

Dodaju da će u narednom periodu osumnjičeni biti saslušan nakon te će biti donesena odluka o eventualnom zahtjevu za određivanjem jednomjesečnog pritvora.

On je na saslušanju u Ljubuškom te će biti predat tužilaštvu i terete ga za tešku tjelesnu povredu sa smrtnom posljedicom.