Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Crna hronika

Zijad Turković ponovo će na optuženičku klupu

16/06/2015

Sud Bosne i Hercegovine potvrdio je optužnicu Tužilaštva BiH koja optuženog Zijada Turkovića tereti da je počinio krivično djelo napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti, otkrivanju ili lišenju slobode počinioca krivičnih djela.

U optužnici se navodi da je Turković 10. juna 2014. godine udario zavodskog službenika koji vrši poslove sigurnosti, te mu nanio lakšu tjelesnu ozljedu u predjelu glave, nakon čega je optuženi Turković savladan i odveden u ćeliju.

Optužnica navodi da je nakon uvođenja u ćeliju optuženi Turković ponovo pokušao udariti zavodskog policajca, u čemu su ga spriječili ovlašteni zavodski službenici pri čemu su morali primijeniti mjeru vezivanja optuženog lisicama.

Nadalje, Turković se tereti da je 20. marta 2015. godine, prilikom primanja posjete, kada nije dozvoljeno da mu bude uneseno osam bočica s napitkom, napadao i vrijeđao na nacionalnoj osnovi i uputio prijetnje zavodskom službeniku i upravitelju pritvorske jedinice, saopćeno je iz Suda BiH.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.