Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

stravičan zločin

Zločin kod Tuzle: Pijani muž sjekirom ubio ženu

Foto FENA/Amer Kajmović
Ilustracija FOTO: FENA

Oko ponoći u Tuzli desio se veliki zločin, kada je muž sjekirom usmrtio suprugu

U noći sa subote na nedjelju oko ponoći u Tuzli dogodio se stravičan zločin.

U naselju Krojčica muž je usmrtio svoju suprugu.

Muškarac inicijala M.S. (rođen 1963. godine) uhapšen je jutros u Tuzli zbog sumnje da je oko 00:15 sati počinio krivično djelo ubistva, javili su iz Policije

– Policijsku stanicu Zapad PU Tuzla obavijestila je M.S. da je dobila poziv od svog oca koji je rekao da joj je ubio majku K.S. iz Tuzle. Oko 00:20 sati u prostorije PS Zapad pristupio je dobrovoljno M.S.iz Tuzle i potvrdio navode prijave. Na lice mjesta upućena je patrola PS Zapad kao i Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Tuzla, te je zatečeno tijelo K.S. rođena 1961, a u 00:30 ljekar Službe hitne medicinske pomoći je konstatovao smrt imenovane – navode u Upravi policije MUP-a TK.

O događaju je odmah upoznato Kantonalno tužilaštvo Tuzlanskog kantona te su na lice mjesta izašli dežurni tužilac i uviđajna ekipa Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP TK-a.

Nakon obavljenog uviđaja, gdje utvrđeno i da je M.S. u alkoholiziranom stanju, istom je takođe ukazana medicinska pomoć a na UKC Tuzla su konstatovane i lakše tjelesne povrede kod imenovanog.

– Po nalogu dežurnog tužioca, licu M.S. (1963) u ranim jutarnjim satima oduzeta je sloboda zbog sumnji da je počinio ubistvo i isti se nalazi u prostoriji za zadržavanje Uprave policije MUP TK-a, gdje će po dogovoru sa tužiocem, nakon kriminalističke obrade biti predat Kantonalnom tužilaštvu TK na dalje postupanje – navode u Upravi policije MUP-a TK.

Motiv ubistva nije saopšten.