Crna hronika

Ubistvo bračnog para kod Velike Kladuše

Zločin koji je potresao BiH: Roditelje petoro sinova ubili zbog 10 eura

24/03/2019

O brutalnosti zločina dovoljno govori stravično saznanje da su maloljetnici penzionere ubili lopatom i šrafcigerom

Supružnici Salko (75) i Fatima Đogić (70) preksinoć su brutalno ubijeni u svojoj kući u naselju Šumatac u Velikoj Kladuši. Tijela je pronašao Salkin brat Rasim.

Zbog ovog stravičnog zločina uhapšena su dvojica dječaka E. Đ. (15,5), koji je rođak ubijenih, i T. S. (16). Ubice, također, žive u ovom naselju. Kako je otkrio izvor blizak istrazi, u kući je izvršena premetačina, a u prostorijama su istražitelji zatekli dosta krvi i tragova borbe, piše Dnevni avaz.

O brutalnosti zločina dovoljno govori stravično saznanje da su maloljetnici penzionere ubili lopatom i šrafcigerom!

Nakon toga su iz kuće odnijeli 10 eura, malo nakita, laptop i TV te su se nekoliko sati vozali automobilom Đogića. Tinejdžeri ubice u vozilu su ostavili i mnoštvo tragova koje su istražitelji prikupili.

VEZANI Salko pronađen potpuno nag i izboden, Fatima ležala ispod stepeništa

Vozilo je pronađeno u blizini kuće ubijenih supružnika, a ubice su uhapšene nedaleko od mjesta zločina. Prema riječima mještana, radi se o tinejdžerima koji su postali problematični nakon što su krenuli u srednju školu. Jedan od njih je, kako su kazale njihove komšije, nedavno protjeran iz Amerike.

Iza Đogića ostala su petorica sinova koji žive u inozemstvu. Kako se saznaje, dvojica su u Americi, dvojica u Italiji i jedan u Belgiji.

Ubijeni Salih radni vijek je proveo u Sloveniji, gdje je stekao i penziju. Uhapšeni maloljetnici saslušani su u policiji, a, kako se saznaje, u potpunosti su priznali zločin.

Krv na patikama: Ubice bračnog para ukradene stvari sakrili u kuću policajca

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.