Crna hronika

priznao policiji

Zločin u Hadžićima: Timur otkrio razlog zbog čega je ubio čuvara na farmi pilića

01/04/2020
Foto: Fena

Na farmu pilića "Meli", koja se nalazi kilometar od njegove kuće, Kadić je došao radi pljačke

Timur Kadić (41), osumnjičen za ubistvo H. Buljubašića (67) na farmi pilića u hadžićkom naselju Ramići, preveden je u Tužilaštvo Kantona Sarajevo.

Dnevni avaz je objavio detalje izjave koju je Kadić, poznat po paljenju kladionica, dao u policiji neposredno nakon ubistva.

Na farmu pilića “Meli”, koja se nalazi kilometar od njegove kuće, Kadić je došao radi pljačke. Kako je rekao, došao je da ukrade novac ili neku vrijednu stvar kako bi mogao kupiti “travu” ili spid da se drogira, jer ga je fatala kriza.

Sa sobom je ponio nož kako bi otvorio sef ili neku ladicu.

– Dok sam se nalazio u unutrašnjosti objekta vidio sam nepoznatog čovjeka kako mi prilazi i govori: “Šta ćeš ti unutra”, i napao me gurajući me. Nakon toga, pao mi je mrak na oči, izvadio sam nož i u samoodbrani sam više puta čovjeka udario nožem, ne znam tačno koliko, jer mi je pao mrak na oči – kazao je Kadić.

U pilićaru je tada došao drugi muškarac, zet nastradalog, te je, vidjevši šta se dešava, napao Kadića snažno ga udarajući.

– Nekako sam uspio pobjeći i trčao sam prema selu Resnik, gdje me zatim sustigao i ponovo me počeo tući. Sjećam se da je brzo došla i policija, koja mi je na ruke stavila lisice i uhapsila me – izjavio je Kadić, dodavši da se liječio u Jagomiru i da se mnogih stvari više ne sjeća, jer navodno, ne može da upravlja svojim postupcima.

Podsjetimo, ubistvo se dogodilo jučer oko 17 sati na farmi pilića u Ramićima, gdje je ubijeni, koji je i punac vlasnika farme, radio kao čuvar.

Nakon što ga je Kadić napao nožem, iskrvario je nasmrt.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.