Vijesti

Delić traži od Dodika da smijeni Vladu RS i raspiše izbore

26/09/2015

Član Predsjedništva PDP-a Dragiša Delić pozvao je predsjednika RS-a Milorada Dodika da smijeni Vladu i raspiše nove izbore.

On kaže da je jedan u nizu pokazatelja nemoći Vlade RS da riješi nagomilane probleme u RS izjava premijerke Željke Cvijanović da neće biti ništa od obećanog ruskog kredita, te da su za to odgovorni srpski predstavnici u zajedničkim institucijama BiH.

PDP bi, navodi Delić, podržao to kreditno zaduženje, ukoliko bi išlo u investiranje ili u pokrivanje ranijeg kredita, a ne u potrošnju.

-Pozivamo predsjednika RS Milorada Dodika da ovu vladu, koja je izgubila legitimitet i u Narodnoj skupštini, jer funkcioniše na osnovu „papaka“ i licemjera koji su se prodali za sitne pare, smijeni i pozivamo ga da raspiše nove izbore za Narodnu skupštinu RS, bili oni vanredni ili prijevremeni. Ovo je neizdrživo stanje i bojim se da će bunt naroda da bude evidentan – ustvrdio je Delić na pres-konferenciji u Istočnom Sarajevu.

Delić je pozvao na pokretanje procesa izručenja iz Srbije u RS Mile Radišića, koji je pravosnažno osuđen za malverzacije akcijama banjalučke „Medicinske elektronike“.

On je još rekao da nijedan akt za pet mjeseci funkcionisanja Vijeća ministara BiH nije donesen na štetu RS.

-Izjave Milorada Dodika o navodnoj izdaji srpskih predstavnika u Sarajevu su samo prazne priče kojima se pokriva haotičnost u Republici Srpskoj, posebno u finansijskom sektoru, zaključio je Delić.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.