Vijesti

crveni meteoalarm

Dijelove regiona pogodit će olujno nevrijeme: Stižu oluje, prijete poplave

12/11/2019

Crveno upozorenje zbog jakih udara vjetra izdato je za područja Kvarnera i Kvarnerića, sjevernu, srednju i južnu Dalmaciju

Crveno upozorenje zbog nepovoljnih vremenskih prilika izdato je za nekoliko regija u Hrvatskoj, saopćio je Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).

Crveno upozorenje zbog jakih udara vjetra izdato je za područja Kvarnera i Kvarnerića, sjevernu, srednju i južnu Dalmaciju.

Što se tiče Kvarnera i Kvarnerića izdato je upozorenje zbog vrlo jakog i olujnog juga, a najjači udari vjetra kretat će se između 45 i 65 čovorova (85-120 kilometara na sat).

“Vrijeme je vrlo opasno i podrazumijeva visoku razinu opasnosti za zdravlje, pa i za život opasne situacije, posebice pomorcima. Također, prisutan je i značajan rizik od štete za obalnu infrastrukturu. Budite svjesni opasnosti i obratite pozornost i pratite najnovija vremenska izvješća. Savjetujemo javnost da izbjegavaju putovanja i boravak blizu ugroženih obalnih područja. Vrlo je vjerojatno da trajekti neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu”, savjetovali su iz DHMZ-a.

Što se tiče sjeverne, srednje i južne Dalmacije tu se očekuje vrlo jako i olujno, navečer mjestimice i jako olujno jugo. Najjači udari vjetra kretat će se između 40 i 70 čvorova (75-130 kilometara na sat).

Osim toga, narandžasto upozorenje izdato je za područja gospićke, dubrovačke, splitske, riječke regije, Velebitskog kanala i zapadne obale Istre.

Upozorenje je izdato zbog obilnih padavina i jakih udara vjetra.

Komentari

Autor: Anadolija

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.