Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

zločin u vukovaru

15-godišnji srpski dobrovoljac 1992. silovao djevojku, sada je uhapšen

vukovar četnici
Foto: Screenshot/Twitter

“Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni 46-godišnjak predan je pritvorskom nadzorniku PU osječko-baranjske

Hrvatska policija je objavila da je završeno kriminalističko istraživanje protiv 46-godišnjaka koji je 1992. godine, tada kao 15-godišnji pripadnik srpskih paravojnih formacija, silovao 19-godišnjakinju.

“Policijski službenici Radne skupine Ravnateljstva policije za istraživanje ratnih zločina dovršili su kriminalističko istraživanje nad 46-godišnjakom zbog sumnje da je počinio Ratni zločin protiv civilnog stanovništva, iz članka 120. Osnovnog krivičnog zakona Republike Hrvatske”, piše policija, prenosi Index.

Kriminalističko istraživanje

“Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je u aprilu 1992. godine osumnjičeni, tada 15-godišnjak, kao naoružani civil, zajedno s drugim počiniteljima, pripadnicima srpskih paravojnih formacija, iskoristio okolnosti rata te je u Vukovaru sudjelovao u fizičkom zlostavljanju i silovanju tada 19-godišnjakinje, izlažući je patnji i poniženju”, opisali su.

“Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni 46-godišnjak predan je pritvorskom nadzorniku PU osječko-baranjske dok je kaznena prijava podnijeta Županijskom državnom odvjetništvu u Osijeku. Više detalja nećemo iznositi zbog zaštite digniteta žrtve”, objavila je policija.