Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

nezapamćen zločin

Abazović: Napad na Cetinju tragedija kakvu Crna Gora ne pamti

dritan-abazovic

Crnogorski mediji prenose da je tridesetčetverogodišnji V. B. s Cetinja usmrtio 11 osoba, a ranio šest, od kojih je jedan policajac, te da među ubijenima ima i djece

Crnogorski premijer Dritan Abazović rekao je u petak da je napad na Cetinju, u kojem je ubijeno jedanaest ljudi, tragedija kakvu Crna Gora ne pamti.

“Pozivam sve građane Crne Gore da mislima zajedno budemo uz porodice nevino stradalih žrtava, njihove rođake, prijatelje i sve građane prijestonice Cetinja”, naveo je Abazović na Telegramu.

Crnogorski mediji prenose da je tridesetčetverogodišnji V. B. s Cetinja usmrtio 11 osoba, a ranio šest, od kojih je jedan policajac, te da među ubijenima ima i djece.

Kako prenose podgorički mediji, radi se o obiteljskoj tragediji. Navodno je V. B., nakon što je pucao na članove svoje porodice, izašao na ulicu i pucao u prolaznike, a zatim je i on ubijen u obračunu s policijom.

Komšić pisao Đukanoviću

Željko Komšić, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, uputio je telegram saučešća predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću povodom današnje tragedije na Cetinju.

“Uvaženi predsjedniče Đukanoviću, s velikim žaljenjem sam primio vijest o masakru koji se dogodio danas na Cetinju. Ovaj bezumni čin proizveo je nesagledive posljedice i nevine žrtve, te zaslužuje svaku osudu. Porodicama ubijenih i Vama izjavljujem najiskrenije saučešće, a svim povrijeđenima želim brz oporavak”, poručio je Komšić.

Cikotić uputio telegram saučešća Adžiću

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Selmo Cikotić uputio je telegram saučešća ministru unutrašnjih poslova Crne Gore Filipu Adžiću, povodom tragičnog napada na Cetinju.

– Ministre Adžiću, Vama, porodicama stradalih, građanima Cetinja i Crne Gore upućujem najdublje saosjećanje povodom ovog tragičnog događaja koji je potresao Crnu Goru, ali i brojne vaše prijatelje u BiH. Molimo da prenesete naše želje za brzi oporavak povrijeđenog policajca i građana Cetinja – navodi se u telegramu saučešća.