Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

nezapamćena tragedija

Ovo je čovjek koji je danas na Cetinju ubio 11 ljudi i šest ranio

vuk borilovic (1)
Vuk Borilović / FOTO: Instagram

Očevici, prenose tamošnji mediji, kažu da je nasumično pucao po ljudima na koje je naišao

Vuk Borilović (34) danas je na Cetinju, u Crnoj Gori, ubio 11 ljudi, a onda je njega ubila policija. Ranio je još šestero, među kojima je i policajac koji je pogođen u glavu. Neslužbeno se doznaje da je Borilović u svom pokolju koristio lovačku pušku, a nakon što je pobio svoju porodicu, krenuo je ubijati po naselju.

Očevici, prenose tamošnji mediji, kažu da je nasumično pucao po ljudima na koje je naišao. Navodno je među stradalima i četvero djece.

“U Kliničkom centru Crne Gore nalaze se četiri pacijenta koja su povrijeđena danas u pucnjavi na Cetinju, od kojih su tri životno ugrožene”, saopštila je direktorica KCCG Ljiljana Radulović.

Ona je kazala da su na liječenju u KCCG odrasle osobe koje su ranjene na Cetinju.

“Svi pacijenti su zbrinuti i ne očekujemo više pristiglih povrijeđenih osoba”, rekla je Radulović.

Na Instagram profilu stranke Socijaldemokrati Crne Gore stoji Borilovićeva fotografija iz 2017. godine. U opisu su neke osnovne informacije o njemu. Piše da je osnovnu školu završio u Cetinju, a srednju brodsko-mašinsku u Beogradu. Bio je oženjen i otac troje djece.

Podsjećamo, do masakra je došlo oko 16 sati. Kako navode mediji, nakon kraće porodične svađe Borilović je izvadio lovačku pušku i otvorio vatru.

FOTO: rtcg

Policija je odmah reagirala i pokušala ga savladati, ali on se nije predavao i pucao je na policajce. Oni su zatim ispalili više hitaca na njega.

“Borilovića je ubio njegov sugrađanin”, kazala je nadležna tužiteljka Višeg državnog tužilaštva iz Podgorice. Ona nije mogla da kaže o kome se radi, jer je objasnila da uviđaj još traje.

Crnogorski premijer Dritan Abazović najavio je proglašenje trodnevne žalost nakon tragedije na Cetinju.

Bio lovac

Mnogi i ne poznaju Vuka Borilovića, a oni koji ga znaju kažu da su iznenađeni ovim što je uradio, piše crnogorski Dan. Kažu da je radio ranije kao konobar u Nacionalnom parku Lovćen, da je bio miran komšija.

-Bio je lovac, a priča se da je ljude poubijao iz lovačkog karabina. Imao je oružja. Mnogo nam je teško, ne možemo da vjerujemo da je ovo uradio”, kaže jedan Cetinjanin.

Vučko Vuk Borilović rođen je 21. 11. 1988. godine na Cetinju. Osnovnu školu završio na Cetinju, a Srednju brodo-mašinsku u Beogradu.

Bio je oženjen i otac troje dece.