Globus

st. louis u sad

Ajla Zekan izbola taksistu čak 11 puta i pokušala mu ukrasti vozilo (FOTO/VIDEO)

10/02/2020

Zekan će biti smještena u zatvor, a određena joj je i kaucija od pola miliona dolara, i to u gotovini

Ajla Zekan (21) uhapšena je u subotu naveče u gradu St. Louis (SAD), saopštila je kancelarija šerifa u okrugu Jefferson.

Ona se sumnjiči za napad na taksistu identifikovanog kao Inam “Sunny” Allah i pokušaj krađe taksi vozila prošlog utorka, 4. februara. Taksista je izboden 11 puta nožem, navodi se u saopštenju šerifa.

Kako se navodi u saopštenju, Zekan će biti smještena u zatvor, a određena joj je i kaucija od pola miliona dolara, i to u gotovini.

Policija je, također, objavila da je Ajla beskućnica.

Zekan je zaustavila taksi oko 21 sat u blizini bolnice ”Mercy South” i tražila da je preveze do ulice Windermire u gradu Imperial

U jednom trenutku mu je rekla da zaustavi vozilo kada ga je počela ubadati nožem. Vozač je pobjegao iz automobila i potražio pomoć.

“Pokucao mi je čovjek sav u krvi, šokirao sam se kada sam ga vidio. Pozvao sam 911, drago mi je što je preživio”, rekao je vlasnik kuće gdje je taksista tražio pomoć.

Američki zakoni inače predviđaju da se kaucija može platiti i nekretninom, međutim, u ovom slučaju, osumnjičena zatvor može napustiti samo uz plaćanje u kešu.

Prema nezvaničnim saznanjima, Ajla je porijeklom iz BiH.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.