Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

zloupotreba položaja

Aktuelnom ambasadoru Crne Gore u Poljskoj određen pritvor do 30 dana

Nekadašnjem izvršnom direktoru privatne bolnice “Meljine”, bivšem ministru zdravlja i aktuelnom ambasadoru Crne Gore u Poljskoj, Budimiru Šegrtu određen je privor do 30 dana zbog sumnje za zloupotrebu položaja u slučaju “Meljine”

Nekadašnjem izvršnom direktoru privatne bolnice “Meljine”, bivšem ministru zdravlja i aktuelnom ambasadoru Crne Gore u Poljskoj, Budimiru Šegrtu određen je privor do 30 dana zbog sumnje za zloupotrebu položaja u slučaju “Meljine”, javlja Anadolu Agency (AA).

Šegrt je prethodnih dana saslušavan “u svojstvu osumnjičenog za krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju”.

Šegrt je, nakon angažmana u bolnici koju je država prodala konzorcijumu na čelu sa Atlas grupom, bio ministar zdravlja u periodu 2015 – 2016. godine.

Prema podacima iz biografije, u Atlas grupi je 2009. radio kao vođa projekta “Meljine kompleks”, a 2010. dobio je mjesto izvršnog direktora privatne zdravstvene ustanove Opšta bolnica Meljine. Za kontrolu ugovora o kupoprodaji “Meljina” bio je zadužen, uz Ministarstvo finansija, i resor zdravlja kojim je upravljao.

Budimir Šegrt je ambasador Crne Gore u Poljskoj.