Aleksandar Vučić oglasio se povodom tuče na beogradskom derbiju

vucic

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić rekao je u četvrtak kako trebaju odgovarati svi sudionici tučnjave i nasilja na stadionu tokom derbija Partizana i Crvene zvezde u srijedu u Beogradu bez obzira da li su Srbi ili Hrvati, prenijela je Radio-televizija Srbije (RTS).

Vučić je srbijanskim novinarima u Havani, tijekom posjeta Kubi, rekao kako će odgovarati svi koji su sudjelovali u organiziranju i izazivanju nasilja u prvom poluvremenu derbija srbijanskog nogometnog prvenstva.

“Ne znam šta su radili, ne samo huligani nego i kriminalci iz pojedinih republika bivše Jugoslavije i nekih drugih zemalja, jer nisu došli gledati. Sudjelovali su u organiziranju i izazivanju nasilja i naravno da će odgovarati. To što ste Hrvat ili građanin Hrvatske ne oslobađa vas prekršajne i kaznene odgovornosti”, rekao je Vučić.

Zahvalivši svima koji su platili kartu i bili na “vječitom derbiju” između dva najpopularnija srpska nogometna kluba, Vučić je rekao da će krivci odgovarati za svoja zlodjela.

“A oni koji su sudjelovali u nečemu, oni će za svoja zlodjela i te kako odgovarati”, objavila je večeras na svojoj internetskoj stranici RTS.

Beogradski mediji izvijestili su u četvrtak, nakon priopćenja MUP-a Srbije da je zbog tučnjave i nereda na sinoćnoj utakmici uhapšeno 26 osoba, kako su među uhapšenima i šestorica državljana Hrvatske, a to je informaciju kasnije potvrdilo i ministarstvo vanjskih i evropskih poslova Hrvatske.

U tuči na južnoj tribini stadiona Partizana sinoć je povrijeđeno najmanje 20 osoba, među kojima je s teškim povredama i jedan državljanin Hrvatske koji je zadržan na liječenju u Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu.

“Prema zasada zaprimljenim informacijama nadležnih službi Republike Srbije, četvorica hrvatskih državljana sinoć, u srijedu 13. decembra 2017., su sudjelovala u tučnjavi tokom nogometne utakmice između Partizana i Crvene zvezde te protiv njih nije proveden nikakav policijski postupak”, stoji u odgovoru službe za odnose s javnošću ministarstva vanjskih i europskih poslova na Hinin upit o sinoćnjem incidentu.

U masovnoj tučnjavi na južnoj tribini stadiona Partizana tijekom prvog poluvremena utakmice ozijeđeno je više osoba, nakon čega je u pratnji jakih policjskih snaga jedna skupina izvedena sa stadiona. Prema tvrdnjama medija, riječ je o međusobnom obračunu među Partizanovim navijačkim frakcijama, a još nisu utvrđene okolnosti sudjelovanja državljana Hrvatske u tom sukobu.

Otkriveno koliko je Hrvata učestvovalo u tuči u beogradskom derbiju