Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zahvalan na podršci

Aleksandar Vučić poslao pismo Donaldu Trumpu

aleksandar vucic

Posvećeni smo dijalogu i pristupamo mu hrabro i realno, razmišljajući o budućnosti svih nas na Zapadnom Balkanu. Ispunili smo i sve naše obaveze iz Briselskog sporazuma, naveo je Vučić u pismu Trumpu

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas pismo predsjedniku Sjedinjenih Američkih Država Donaldu Trumpu, u kome je zahvalio Trumpu na podršci naporima Srbije za očuvanje mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu, prenosi Anadolu Agency (AA).

Kako je saopšteno iz Predsjedništva Srbije, Vučić je Trumpu napisao da je predsjednik SAD “ljubaznim” pismom još jednom istakao spremnost SAD da pomognu u dijalogu Beograda i Prištine, kako bi se našlo rješenje za vjekovni problem Кosova i Metohije.

“Vjerujte, poštovani predsjedniče, da nikom nije više stalo do rješenja do mojoj zemlji, jer je problem Кosova i Metohije teško breme, prije svega, za Srbiju i srpski narod. Posvećeni smo dijalogu i pristupamo mu hrabro i realno, razmišljajući o budućnosti svih nas na Zapadnom Balkanu. Ispunili smo i sve naše obaveze iz Briselskog sporazuma”, naveo je Vučić.

Međutim, ocijenio je Vučić, Srbija ne može da riješi taj težak problem sama, bez obzira na volju i vjeru, te podsjetio da je Srbija spremna za nastavak dijaloga čim se ukinu takse na proizvode iz Srbije.

“
Želim ovim pismom da još jednom istaknem i svoju čvrstu opredijeljenost da zajedničkim snagama obogaćujemo odnose naših dviju zemalja. Ponosan sam što se moja zemlja u dva svjetska rata borila na strani prava i pravde i što smo bili saveznici. Prošle godine smo obilježili vijek od kada se srpska zastava vijorila nad Bijelom kućom, u čast hrabrosti Srbije i žrtava koje je podnijela u Prvom svjetskom ratu”, dodao je predsjednik Srbije u pismu.

Vučić je uputio poziv Trampu da posjeti Srbiju, kao prvi američki predsjednik poslije, “bezmalo, četrdeset godina”.

“

Uz srdačne pozdrave, primite, ekselencijo, najbolje želje za dalji napredak
 Vaše zemlje i blagostanje američkih građana, kao i izraze mog dubokog 
uvažavanja“, navodi se u pismu Vučića upućenog Donaldu Trumpu.