prelazni rok

Zmaj ide među Baskijce?

kenan kodro

Prva meta Baskijaca u ovom prelaznom roku bio je bivši igrač kluba Fernando Llorente, ali nakon povrede Harryja Kanea u Tottenhamu ni ne pomišljaju na prodaju španskog napadača

Reprezentativac BiH Kenan Kodro danas bi mogao promijeniti sredinu. On je stigao u danski Kopenhagen prošlog ljeta, ali nije se uspio nametnuti u redovima trofejnog skandinavskog kluba.

Prema informacijama danskih medija, Kodro je napustio pripreme Kopenhagena u Dubaiju i vratio se u Evropu.

Zasad nije poznato gdje će sin legendarnog Mehe Kodre nastaviti karijeru. Najbliži je Athleticu iz Bilbaoa, jedinstvenom klubu u svijetu zbog transfer politike koja je orijentisana isključivo na igrače iz Baskije. No, u Kodrinom slučaju rukovodstvo je pronašlo odgovarajuće “opravdanje”, s obzirom da je Zmaj rođen upravo u Baskiji, tačnije u San Sebastianu, gradu u kojem je njegov otac Meho Kodro, nastupajući za Real Sociedad, ostavio dubok trag.

Prva meta Athletica u ovom prelaznom roku bio je bivši igrač kluba Fernando Llorente, ali nakon povrede Harryja Kanea u Tottenhamu ni ne pomišljaju na prodaju španskog napadača. Stoga su se u Bilbau okrenuli Kodri, u kojem vide dobru alternativu za vremešnog Aritza Aduriza. U narednim satima saznat ćemo da li će se želja Baskijaca ostvariti.