sukob učenika

Američka policija uhapsila osumnjičenog za pucnjavu u školi u Teksasu

pucnjava_texas

Simpkins priveden “bez incidenata” i optužen za više tačaka teškog napada vatrenim oružjem

Američka policija je uhapsila osumnjičenog za pucnjavu u srednjoj školi Timberview u gradu Arlington u državi Teksas u srijedu u kojoj su četiri osobe povrijeđene, javlja Anadolu Agency (AA).

Pomoćnik načelnika policije Arlingtona Kevin Kolbye rekao je da je policija utvrdila da je pucnjava izbila tokom sukoba učenika i druge osobe u učionici.

Osumnjičenog je identifikovao kao Timothyja Georgea Simpkinsa, osamnaestogodišnjeg Afroamerikanca, za kojeg policija vjeruje da je sa mjesta događaja pobjegao automobilom.

Policija je saopštila da je Simpkins u međuvremenu priveden “bez incidenata” i optužen za više tačaka teškog napada vatrenim oružjem.

Kada su u pitanju povrijeđeni, jedna osoba je imala lakše povrede i odbila je liječenje, a tri osobe prevezene su u lokalnu bolnicu. Lokalna podružnica CBS News objavila je da je petnaestogodišnja žrtva u kritičnom stanju.

Iz Policijske uprave Arlington saopšteno je da je većina učenika iz škole prevezena u obližnji centar za scenske umjetnosti, gdje ih preuzimaju porodice.