savladali italiju

Španija u finalu UEFA Lige nacija

spanija – italija – liga nacija – anadolija

Fudbalska reprezentacija Španije plasirala se u finale UEFA Lige nacija nakon što je večeras u Milanu pobijedila Italiju, aktuelnog prvaka Evrope, rezultatom 2:1

Fudbalska reprezentacija Španije plasirala se u finale UEFA Lige nacija nakon što je večeras u Milanu pobijedila Italiju, aktuelnog prvaka Evrope, rezultatom 2:1, javlja Anadolu Agency (AA).

Španci su poveli u 17. minutu. Sa lijeve strane veoma dobro centrirao je Mikel Oyarzabal, a Ferran Torres u trku udarcem iz prve loptu poslao u gol domaćina.

”Azuri” su od 42. minuta igrali sa igračem manje, nakon što je isključen kapiten Leonardo Bonucci, jer je laktom udario Sergija Busquetsa i apsolutno zasluženo zaradio drugu javnu opomenu.

U sudijskom vremenu prvog poluvremena ”crvena furija” povećala je prednost poslije izvanredne akcije. Kao i kod vodstva asistent bio je Oyarzabal, a ovaj put Ferran Torres loptu u gol Gianluigija Donnarumme poslao je udarcem glavom.

Domaći su poraz ublažili u 83. minutu kada je fantastičnu kontru istrčao Federico Chiesa i nesebično uposlio Lorenzo Pellegrinija koji je pogodio za konačnih 1:2.

Italija je tako poražena poslije 37 utakmica, a Španije je nakon 50 godina uspjela savladati ”azure” na tlu njihove države.

U drugom polufinalnom susretu sutra, 7. oktobra, u Torinu od 20.45 sati sastat će se Belgija i Francuska.

Utakmica za treće mjesto igrat će se, takođe, u Torinu u nedjelju, 10. oktobra, od 15 sati. Finale drugog izdanja UEFA Lige nacija je istog dana u Milanu od 20.45 sati.

Osvajač prve sezone 2019. godine bio je Portugal.