Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

o situaciji u bih

Američki kongresmen Adam Kinzinger: SNSD glavni kočničar u BiH

kinsingeradam_011513gn (1)

Kinziger, koji je zdušno podržava predsjednika SAD-a Donalda Trumpa i čiji postupci su u 94 posto u skladu sa stavovima američkog predsjednika naveo je da su glavne odlike SNSD-a stvaranje anti-NATO raspoloženja u BiH, te prijetnje otcjepljenjem RS-a

Američki kongresmen Adam Kinzinger održao je u Kongresu SAD-a govor o situaciji u Bosni i Hercegovini u kojem je kao glavnog kočničara u BiH etiketirao SNSD, stranku koju vodi Milorad Dodik, aktuelni član Predsjedništva BiH.

Kinziger, koji je zdušno podržava predsjednika SAD-a Donalda Trumpa i čiji postupci su u 94 posto u skladu sa stavovima američkog predsjednika naveo je da su glavne odlike SNSD-a stvaranje anti-NATO raspoloženja u BiH, te prijetnje otcjepljenjem RS-a.

“Prošlo je skoro 25 godina od kada je mirovni sporazum okončao rat u BiH. Rusija je iskoristila ovo vrijeme da podrži nacionalistčke političare u Republici Srpskoj, glavne uzročnike rata u BiH u kojem se dogodio genocid i u kojem je ubijeno više od 100.000 ljudi”, započeo je Kinzinger svoj govor.

Navodi da su prošlog oktobra održani izbori, te da se od tada nije uspjela formirati vlast.

“Zbog neslaganja između prozapadnih političkih partija i nacionalističkih srpskih partija oko toga kakav bi odnos BiH trebala imati s NATO-om. Snažno anti-NATO osjećanje i prijetnje odvajanjem od BiH su glavna odlika SNSD-a kojeg podržava Rusija i koji blokira formiranje vlasti zbog pristupanja NATO-u”, kazao je Kinzinger, inače pilot u američkim Zračnim snagama.