Austrijska nacionalna televizija objavila novi snimak krvavog pohoda Alena Rizvanovića

rizvanovic

Nakon što su se danas pojavile prve fotografije Alena Rizvanovića koji je u subotu u krvavom pohodu ubio troje, a povrijedio 36 ljudi, večeras je objavljen i novi snimak njegovog suludog akta.

Naime, austrijska nacionalna televizija ORF objavila je snimak nadzorne kamere na kojem se vidi kojom brzinom je Rizvanović vozio, te kako su ljudi, koji su se našli na trgu, bijegom spašavali živu glavu.

[quote_box_right]Bečki dnevnik “Kronen Zeitung” ne vjeruje u tvrdnje da je Rizvanović zločin počinio u neuračunljivom stanju, već smatra da je sve isplanirao[/quote_box_right]

Još je nejasno zašto je Rizvanović koristio svoj automobil kao oružje jureći kroz centar Graza i gazeći sve pred sobom.

Tokom saslušanja Rizvanović nije odgovorio na pitanje o motivu. Kako je tužilaštvo navelo, rekao je samo da je mislio da ga neko proganja, a potom je dao protivriječne izjave.

Bečki dnevnik “Kronen Zeitung” ne vjeruje u tvrdnje da je Rizvanović zločin počinio u neuračunljivom stanju, već smatra da je sve isplanirao.

VEZANI TEKST Objavljene fotografije Alena Rizvanovića u krvavom pohodu

U ponedjeljak je saslušana i Rizvanovićeva supruga koja ništa nije znala o pomenutom zločinu, niti o eventualnom planiranju zločina, ali je priznala da je bilo bračnih problema.