Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Philadelphia

Autocesta se urušila nakon što se na njoj zapalila cisterna

Foto: Screenshot/YouTube

Gradski zvaničnici su u saipćenju rekli da preliminarni izvještaji upućuju na to da se zapalila cisterna. Nije bilo povrijeđenih

Dio važne američke autoceste urušio se u Philadelphiji nakon što se ispod njega zapalilo vozilo, rekli su gradski zvaničnici.

Gradski zvaničnici su u saipćenju rekli da preliminarni izvještaji upućuju na to da se zapalila cisterna. Nije bilo povrijeđenih.

Dim se podigao nad urušeni dio dionice I-95, glavne ceste u pravcu sjever-jug na istočnoj obali zemlje. Videosnimak prikazuje vozila hitnih službi i radnike okupljene oko velikog urušenog dijela ceste. Saobraćaj je zaustavljen u oba smjera ceste s osam traka zbog zabrinutosti oko sigurnosti.

Intervenisali vatrogasci

Američki ministar transporta Pete Buttigieg je rekao da će zatvaranje dionice I-95 imati “značajne učinke” na regiju i grad Philadelphiju. Dionicu tokom radnih dana koriste vozila na putu prema Bostonu, Baltimoreu i Washingtonu.

Vatrogasci su gasili veliki požar koji je dolazio iz vozila, rekao je šef filadelfijskih vatrogasaca Derek Bowmer novinarima.

Šef gradskog ureda za katastrofe Dominick Mireles je rekao da su zvaničnici zabrinuti zbog mogućeg učinka nesreće na okoliš zbog blizine rijeke Delaware, prenosi Hina.