Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Globus

Avioni Saudijske Arabije stigli u tursku vojnu bazu Incirlik

14/02/2016

Portparol oružanih snaga Saudijske Arabije Ahmed al-Assiri je potvrdio da su saudijski borbeni avioni stigli u vojnu bazu Incirlik u južnoj turskoj provinciji Adana.

Assiri je za televiziju Al Arabiya izjavio da će saudijski avioni dopremljeni u Incirlik biti korišteni u koalicionim napadima na položaje terorističke organizacije ISIS u Siriji.

Ne otkrivajući broj saudijskih aviona koji su kasno sinoć sletjeli u bazu Incirlik, Assiri je kazao da će Saudijska Arabija u narednom periodu poslati dodatne zračne snage u tu bazu.

Ističući kako vojni eksperti još uvijek razmatraju opciju kopnene intervencije u Siriji, Assiri je kazao da će njihova preporuka biti poznata u narednih nekoliko dana i da još uvijek saudijske kopnene snage nisu angažirane.

Uporedo s tim, šef turske diplomacije Mevlut Cavusoglu je također jučer izjavio da još nisu donesene odluke o kopnenoj intervenciji u susjednoj Siriji.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.