Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Azem Vlasi pušten iz bolnice, vodi se istraga o tajnoj organizaciji

azem vlasi
Azem Vlasi

Prištinski advokat Azem Vlasi pušten je iz bolnice, 24 sata nakon što je na njega u Prištini pucao Murat Jashari, navodni pripadnik tajne organizacije koja je planirala napade na niz lokalnih dužnosnika.

Kosovska policija pokušava da raspetlja okolnosti oko organizacije “Oko naroda” (Syri i Popullit), koju prištinske vlasti smatraju odgovornom za pokušaj ubojstva Azema Vllasija i najave novih napada na kosovske dužnosnike, prenosi RTS.

Vlasi, na koga je pucao Jashari, pušten je na kućno liječenje pošto je u prištinskoj bolnici proveo 24 sata. Vlasi je pogođen metkom u rame, ali je projektil prošao kroz meko tkivo.

Pokušaj ubistva Azema Vlasija, navode mediji u Prištini, bio je pokušaj promocije organizacije “Oko naroda” i Murata Jasharija kao čelnika te grupe koja navodno broji najmanje 12 osoba.

Buduće mete te organizacije trebalo je da budu kosovski dužnosnici koji su se saglasili s demarkacijom sa Crnom Gorom, ali i akteri značajnih političkih događaja koji su se od osamdesetih godina prošlog stoljeća odigrali na Kosovu.

Napad na Vlasija simbolično je izveden na godišnjicu velikih protesta u Prištini 1981. godine.