Hrvatska

Bacio eksplozivnu napravu na radnike elektrodistribucije koji su došli da mu isključe struju

pakrac bomba (1)

Dva radnika su u napadu zadobili tjelesne ozljede te im je ukazana hitna medicinska pomoć, navodi se u priopćenju HEP-a a policijska istraga je u toku

Tri radnika Hrvatske elektroprivrede (HEP), operatora distribucijskog sistema, Elektre Križ napadnuti su u srijedu ujutru oko 9.15 sati eksplozivnom napravom prilikom obavljanja isključenja električne energije po nalogu opskrbljivača na mjernom mjestu u Pakracu, javlja Anadolu Agency (AA).

Nakon što je bacio eksplozivnu napravu na radnike koji su po nalogu došli iskopčati električnu energiju na stambenom objektu u kojem je boravio, 71- godišnjak se zabarikadirao u kuću, no policija ga je uspjela privesti.

Dva radnika su u napadu zadobili tjelesne povrede te im je ukazana hitna medicinska pomoć, navodi se u priopćenju HEP-a a policijska istraga je u toku.

“Uprave HEP-a d.d. i HEP-ODS-a, vodstvo sindikata radnika HEP-a i Udruge branitelja HEP-a zgroženi su ovim događajem te najoštrije osuđuju napad na radnike HEP-a koji su uredno obavljali svoj redovni posao. Radnici HEP grupe dijele ogorčenje i zabrinutost s obiteljima i kolegama napadnutih radnika”, poručeno je iz HEP-a.