Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bajker iz Čačka: Nisu me u Sarajevu tukli navijači

Milan-Stefanovic-Stef

Motociklista iz Čačka Milan Stefanović Stef, koji se nakon što je sa još četvoricom bajkera napadnut u centru Sarajevu oporavljao u Bolnici “Kasindo”, u ponedeljak je pušten kući. Prije polaska za Čačak, Stefanović je za beogradske Novosti kazao da nema ozbiljnijih oštećenja, osim vidljive povrede oka.

On je podsjetio da je došao na moto-skup na Pale i da su njih petorica otišli u Sarajevo da posjete Baščaršiju, ali ih je na povratku kod Vječne vatre napala grupa građana zbog majice ispod prsluka na kojoj je bio grb Srbije.

[pull_quote_right]Petorica bajkera krenula su u subotu u šetnju Baščaršijom, kada ih je, kako su izjavili, primjetila grupa mladića, koja im je prišla i od Stefanovića zahtjevala da skine majicu…[/pull_quote_right]

Trojica Čačana – Nebojša Cicović, Goran Milosavljević i Zoran Protić, kao i bajker iz Kosjerića, vratili su se svojim kućama još u njedelju.

“Uvijek i svuda nosim tu majicu”, kazao je Stefanović, koji je zadobio povrede glave, nosa, a izbijen mu je i zub.

“Na toj majici na leđima je grb Čačka i piše “Čačak Srbija”, a naprijed je grb Srbije. Ne pripadam nijednoj bajkerskoj grupi i apsolutno nisam imao namjeru nikoga da provociram. Moram da kažem da ti ljudi koji su nas tukli nisu bili navijači, već lokalni mladići. Da sam imao bilo kakve predrasude oko toga da li je neko musliman ili Srbin, ne bih nikada kročio u taj grad.

Petorica bajkera krenula su u subotu u šetnju Baščaršijom do mjesta gdje su željeli da pojedu ćevape. Tada ih je, kako su izjavili, primjetila grupa mladića, koja im je prišla i od Stefanovića zahtjevala da skine majicu, što je ovaj i učinio. Majicu su pocijepali i izgazili, a potom su njih dvadesetorica počela da ih tuku. Stefanović je izjavi kazao i kako sarajevska policija nije reagovala, i da čak nije, ni njih, a ni napadače legitimisala.