Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

drama na ulicama

Beograd ulazi u haotičnu noć, Đilas se oglasio: Nisam pretučen, vlast ubacila huligane među demonstrante

beograd skupstina (1)

Kako prenose srbijanski mediji, Dragana Đilasa su nepoznata lica izudarala kaiševima nakon čega je pobjegao s mjesta incidenta

Nakon što je lider Pokreta slobodnih građana (PSG) Sergej Trifunović udaren fotoaparatom u glavu, još jedan od lidera opozicije Dragan Đilas napadnut je večeras ispred Skupštine Srbije.

Kako prenose srbijanski mediji, navodno su Dragana Đilasa nepoznata lica izudarala kaiševima nakon čega je pobjegao s mjesta incidenta. No, Đilas se ubrzo oglasio i rekao kako je to izmišljotina.

On je na Twitteru napisao da nije imao nikakve neprijatnosti na protestu.

„Ali jeste tačno da je vlast poslala ekipu huligana sa ciljem da napadnu lidere opozicije. Imamo i svjedoke koji su ih čuli. Sve to očekujemo i spremni smo i na gore stvari u borbi od koje nećemo odustati“, naveo je Đilas.

Kako javljaju N1 i Nova Srbije, među demonstrantima su i policajci u civilu. Na snimcim koji su stizali sinoć iz Srbije mogle su se vidjeti osobe u civilu koje zajedno s policijom tuku demonstrante.

https://www.facebook.com/102921657972863/videos/607314753531069/

“Došli smo da podržimo protest, ali su već došli pripadnici Levijatana koji su stali u prve redove, svi u crnom. Bili su hrabri kao i uvijek kad su u gomili, naravno. E sad… Oni jesu pa jesu pripadnici službe. E sad, da li su tu sa zadatkom da ovo ne bude miran protest, nego da bude sranja, to ne znamo, ali moguće da su ubačeni baš zato da bace ljagu”, naveo je Sergej Trifunović koji nije napustio proteste, i dalje s građanima na ulici, zamotane glave.

U međuvremenu je u centru Beograda ispaljen i suzavac.

Demonstranti su se okupili i ispred zgrade TV Vojvodine u Novom Sadu, i pokušali provaliti u zgradu.

Prema saznanjima Nova.rs, iz pravca Banovog brda ka centru Beograda je krenula policijska kolona koju čine oklopno vozilo sa vodenim topom i nekoliko marica.

Protest je počeo oko 18 sati na platou ispred Filozofskog fakulteta, na poziv Saveza za Srbiju (SzS), a zbog „iživljavanja vlasti nad građanima“ i najavljenog uvođenja policijskog sata u glavnom gradu zbog rasta broja inficiranih korona virusom.

Od lidera Saveza za Srbiju, protestu su prisustvovali i lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas, Miroslav Aleksić iz Narodne stranke, Janko Veselinović iz Pokreta za preokret, predsjednik Demokratske stranke Zoran Lutovac…

Osim u Novom Sadu i Beogradu, građani su se okupili i u Kragujevcu.