Premijerka se oglasila

Brnabić o novim protestima: Ovo je napad na Srbiju

Beograd: Konferencija za medije Marjana Šareca i Ane Brnabić
27.08.2019., Beograd, Srbija - Konferencija za medije nakon sastanka slovenskog premijera Marjana Sareca i srbijanske premijerke Ane Brnabic. Premijerka Srbije Ana Brnabic. Photo: Srdjan Ilic/PIXSELL

Ona je poručila demonstrantima da koliko god bili agresivni, neće zaustaviti Srbiju

Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić ocijenila je da večerašnji ponovni napad na policiju ispred Skupštine Srbije predstavlja udar na Srbiju, na sve njene građane, podrivanje demokratskih temelja zemlje i svega što je politički i ekonomski stvarano.

“Ovo nema nikakve veze sa virusom korona. Očigledno je ovo dugo planirano… ali pobedićemo mi i ovo. Ovakva manjina postoji u svakoj zemlji. Žao mi je što je napravljena ovakva atmosfera uz zdušan rad nekih medija, portala i raznih političara koji su ispali višne nego naivni i na kraju dobili i oni batine”, rekla je Brnabić za TV “Pink”.

Komentarišući uživo scene napada na policiju ispred Skupštine Srbije, Brnabić je rekla da ovi događaji imaju veze sa nekim iz inostranstva i regiona koji žele da oslabe Srbiju.

“Ovo nije lice Srbija, Srbija je zemlja pristojnih ljudi…. Imamo posla sa najgorom vrstom desnice”, navela je Brnabićeva.

Ona je poručila demonstrantima da koliko god bili agresivni, neće zaustaviti Srbiju.

“Neće se nastaviti ovakvo nasilje. Sutra zasjeda Krizni štab, nastavljamo da se borimo protiv korone. Pobijedićemo i koronu i politički, izbori su završeni, građani su glasali. Garantujem da će Srbija pobijediti, stabilnost za koju ulažemo toliko truda, to niko u zemlji, ni iz inostranstva neće ugroziti, ni kompromitovati”, naglasila je Brnabićeva.