Globus

Bivši italijanski premijer

Berlusconi se oporavio do koronavirsa: Preživio sam najopasniji izazov u životu

14/09/2020

Vjeruje se da se Berlusconi zarazio virusom tokom ljetnog odmora u svojoj vili na mediteranskom otoku Sardiniji.

Bivši italijanski premijer Silvio Berlusconi napustio je bolnicu u ponedjeljak nakon što je prebolovao koronavirus, rekavši da je preživio „najopasniji izazov u svom životu“.

– Rekao sam sebi sa zadovoljstvom „ponovo si se izvukao“ – izjavio je nasmiješeni Berlusconi novinarima na kapijama milanske bolnice San Raffaele, u koju je primljen 3. septembra nakon što je testiran pozitivno na COVID-19.

Njegov lični doktor Alberto Zangrillo izjavio je prošle sedmice da je 83-godišnji medijski tajkun dobio upalu pluća i da je smatran rizičnim pacijentom zbog njegove dobi i ranijih zdravstvenih stanja, među kojima su bili problemi sa srcem.

Zangrillo je kazao da bi Berlusconi preminuo da se suočavao s istim simptomima u martu ili u aprilu, ali da su liječnici naučili mnogo od prvobitne epidemije koronavirusa i sada su bolje opremljeni za suočavanje s bolešću.

Vjeruje se da se Berlusconi zarazio virusom tokom ljetnog odmora u svojoj vili na mediteranskom otoku Sardiniji.

– Svako od nas je izložen riziku da zarazi druge. Ponavljam poziv svima da budu maksimalno odgovorni – izjavio je Berlusconi, prenosi Reuters.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.