Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

problemi sa srcem

Berlusconi završio u bolnici

berlusconi

Bivši italijanski premijer Silvio Berlusconi hitno je primljen u bolnicu u Monacu zbog problema sa srcem, izjavio je njegov lični liječnik za Reuters u četvrtak

Alberto Zangrillo kazao je da je susreo Berlusconija u ponedjeljak i odlučio je da ga prebaci u obližnju bolnicu, jer je mislio da nije mudro prebaciti ga u Italiju, a koja se nalazi oko 15 kilometara udaljenosti od tog malog grada – države.

Italijanska novinska agencija ANSA prva je javila tu vijest. Nije bilo odmah jasno da li je zdravstveni problem saniran.

Osamdesetčetverogodišnji medijski tajkun podvrgnut je velikoj operaciji srca u 2016. i također je preživio rak prostate.

U septembru prošle godine bio je hospitaliziran nakon što se zarazio koronavirusom. On je kasnije izjavio novinarima da je virus predstavljao “najopasniji izazov” u njegovom životu.

Berlusconi provodi najviše vremena oporavljajući se u kući svoje kćerke Marine u Provansi u jugoistočnoj Francuskoj.

Vrijednost dionica u Mediasetu, emiteru programa koji kontrolira porodica Berlusconi, porasla je za 2,9 posto nakon početnih izvještaja o njegovim zdravstvenim problemima.

Trgovci su se pozivali na špekulacije o eventualnoj promjeni vlasništva u medijskoj grupi ukoliko se Berlusconijevo stanje pogorša.

Mediaset je bio u središtu pravne bitke između holding Fininvest porodice Berluscoini i drugog najvećeg dioničara, francuskog medijskog diva Vivendi tokom proteklih pet godina.

Berlusconi također ostaje čelnik stranke Forza Italia. Njegova bolest dolazi u vrijeme dok je Italija zahvaćena političkim haosom nakon što je manja stranka napustila koalicijsku vladu, lišavajući je većine u parlamentu.

Novine su špekulirale da bi neki poslanici Forza Italia mogli pristati da napuste stranačke redove i pomognu premijeru Giuseppeu Conteu da spriječi prijevremene izbore, prenosi Reuters.