Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Globus

Bez dogovora o primirju u Jemenu

19/06/2015

Specijalni izaslanik Ujedinjenih naroda (UN) u Jemenu Ismail Valed Seyh Ahmed kazao je da tokom pregovora u Ženevi nisu postigli dogovor o primirju u Jemenu, javlja Anadolu Agency (AA).

Ističe da su se “veoma približili dogovoru, ali da nije postignut”.

Specijalni izaslanik UN u Jemenu Ismail Valed Seyh Ahmed

Ahmed je govoreći na konferenciji za medije održanoj u Uredu UN-a u Ženevi kazao da je veliki uspjeh što su sve strane došle u Ženevu te da je to pozitivan odgovor na pregovore koji će biti vođeni u budućnosti.

Naglasio je da je u Jemenu “dramatična humanitarna situacija” te da će uložiti dvostruke napore za primirje, posebno u ramazanu.

“Naša vrata su otvorena za nastavak pregovora svih strana”, poručio je Ahmed. Kazao je da ukoliko pregovori budu nastavljeni da zajedno mogu doći do dogovora o primirju te naglasio da je optimističan o tom pitanju.

Prema njegovim riječima, još nije utvrđen datum za naredne pregovore te da će Jemenci donijeti odluku o tome da li će ili neće nastaviti pregovore o primirju. Međutim, dodaje Ahmed, dat će sve od sebe da do sljedećih pregovora bude uspostavljen humanitarni prekid vatre.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.