Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

američki predsjednik

Biden komentarisao pad aviona u Rusiji: Nisam iznenađen

Joe Biden
Foto: Gage Skidmore/Flickr
Joe Biden

“Ne znam tačno šta se dogodilo, ali nisam iznenađen”, rekao je Biden

Američki predsjednik informisan je o padu aviona u Rusiji, na čijoj listi putnika je bio i šef paravojne ruske Wagner grupe Jevgenij Prigožin, saopštila je Bijela kuća 23. avgusta uveče.

U međuvremenu, Joe Biden je novinarima rekao da nije iznenađen viješću, u izjavi datoj dok je napuštao čas vježbanja na jezeru Tahoe, gdje se trenutno nalazi na odmoru sa porodicom, prenio je Bloomberg News.

“Ne znam tačno šta se dogodilo, ali nisam iznenađen”, rekao je Biden, prenosi Bloomberg News.

Biden je dodao: “Ne dešava se mnogo toga u Rusiji iza čega Putin ne stoji, ali ja ne znam dovoljno da bih ponudio odgovor”.

Glasnogovrnica američke nacionalne sigurnosti Adrienne Watson potvrdila je da su američki zvaničnici vidjeli izvještaje, rekavši za Reuters:

“Vidjeli smo izvještaje. Ako se potvrdi, niko ne bi trebao biti iznenađen.”

Šef Wagnera Jevgenij Prigožin bio je na spisku putnika aviona koji se srušio u Rusiji 23. avgusta, ali nije sigurno da li se zaista i nalazio u avionu.

Deset ljudi je poginulo u padu privatnog aviona sjeverno od Moskve – a ruska uprava za civilnu avijaciju saopštila je da je Jevgenij Prigožin na listi putnika. Do večernjih sati 23. juna, kako su javile ruske agencije, a što vlasti nisu potvrdile, pronađeno je osam tijela.