Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

američki predsjednik

Biden: Nisam mlad, ali jednu stvar znam. Znam govoriti istinu

Joe Biden
Foto: Pixsell
Joe Biden

“Za razliku od drugog tipa, mi ćemo se suprotstaviti diktatorima poput Putina jer se Amerika ne klanja nikome, nikome, nikome nikada.”

Joe Biden je na pozornici u Raleighu, u Sjevernoj Karolini, održao prvi predizborni govor nakon svog sinoćnjeg prilično mučnog nastupa u debati protiv Donalda Trumpa.

Bidenova supruga Jill animirala je publiku prije nego što predsjednik progovori. “Ne postoji niko za koga bih radije da sada sjedi u Ovalnom uredu nego moj suprug”, rekla je prva dama.

“Ono što ste sinoć vidjeli u debati bio je Joe Biden, predsjednik s integritetom i karakterom, koji je rekao istinu. A Donald Trump je govorio laž za laži”, kazala je.

Na pozornicu je uz ovacije izašao aktuelni američki predsjednik i kandidat za novi mandat Joe Biden.

“Za razliku od drugog tipa, suprotstavit ćemo se Putinu”

Počeo je govor i odmah je primjetno da ima puno više energije nego jučer.

“Osigurat ćemo čistu pitku vodu, pristupačan brzi internet, kvalitetno obrazovanje za svako dijete u Americi. Osigurat ćemo našu granicu i zaštititi legalnu imigraciju”, rekao je Biden.

A onda je s posebnim žarom: “Za razliku od drugog tipa, mi ćemo se suprotstaviti diktatorima poput Putina jer se Amerika ne klanja nikome, nikome, nikome nikada.”

Biden je sada prešao na sinoćnju raspravu i napada Trumpa da je izrekao, po njegovom mišljenju, rekordan broj laži.

“Jeste li vidjeli Trumpa sinoć? To je iskreno novi rekord za najviše laži izrečenih u jednoj raspravi,” rekao je Biden.

“Lagao je o velikoj ekonomiji koju je stvorio. Lagao je o pandemiji koju je izazvao, ubivši milione ljudi. Zatvorio je kompanije, zatvorio je škole, izgubio svoje domove, ljude širom ove zemlje”, kazao je.

“Nisam mlad, ali jednu stvar znam. Znam govoriti istinu”

“Ja nisam mlad, da konstatiramo očito…”, rekao je Biden uz smiješak i dobio velike ovacije. “Ne hodam kao prije, ne govorim brzo kao prije, ne debatiram kao prije. Ali jednu stvar znam. Znam govoriti istinu. Znam razlikovati dobro od zla. I znam raditi ovaj posao. I znam kako ustati kada se padne”, rekao je.

“Donald Trump će uništiti našu demokratiju, a ja ću je braniti. Jeste li sa mnom?”, rekao je i dobio veliki pljesak.

“Sredimo ih, Sjeverna Karolina!”, rekao je na kraju.