Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

bijela kuća

Biden sa izraelskim predsjednikom: “Iran neće dobiti nuklearno oružje na mojoj straži”

E4_2J5KXIAADDAW

“Ono što mogu da vam kažem jeste da Iran nikada neće dobiti nuklearno oružje na mojoj straži”, rekao je Biden na sastanku u Bijeloj kući

Predsjednik SAD Joseph Biden rekao je na sastanku sa izraleskim predsjednikom Reuvenom Rivlinom da je njegova posvećenost Izraelu čvrsta poput gvožđa i da neće dozvoliti da Iran dođe u posjed atomskog naoružanja.

Biden je dodao da se nada da će se uskoro sastati sa novim izraelskim premijerom Naftalijem Benettom.

“Ono što mogu da vam kažem jeste da Iran nikada neće dobiti nuklearno oružje na mojoj straži”, rekao je Biden na sastanku u Bijeloj kući.

Rivlin je rekao poslije sastanka da će Biden pozvati novog izraelskog premijera u narednih nekoliko dana da dođe u posjetu Americi radi nastavka saradnje dvije zemlje i razmjene ideja.

Izvor upućen u detalje satanka Bidena i Rivlina izjavio je prethodno da će američki predsjednik reći izraelskom lideru da SAD i Izrael dijele isti cilj, a to je da Iranu ne bude dozvoljeno da razvije nuklearno oružje i da će naglasiti podršku Amerike pravu Izraela da se brani.

Rivlin odlazi sa funkcije 7. jula nakon sedmogodišnjeg mandata i ovo mu je posljednje predsjedničko putovanje u inostranstvo.