Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

predviđanja CNN-a

Bidenu tri od četiri elektorska glasa Mainea, oglasio se Trump

_115211828_biden_trump_header_2_getty

Pronalaze glasove za Bidena svugdje – u Pennsylvaniji, Wisconsinu i Michiganu, napisao je Trump

Joe Biden će osvojiti najmanje tri od četiri elektorskih glasova Mainea, predviđa CNN.

Naime, ta država ima četiri elektorska glasa, no prema njihovim zakonima moguće je podijeliti. Dva elektorska glasa dobije osoba koja je pobijedila na nivou savezne države, a po jedan elektorski glas ide pobjednu u svakom od okruga.

Donald Trump opet se oglasio na Twitteru te je ponovo sugerisao izbornu prevaru. Naime, Trumpu se smanjuje prednost u ključnim državama u kojima treba pobijediti kako bi dobio drugi mandat, a to su upravo Pennsylvania, Wisconsin i Michigan.

– Pronalaze glasove za Bidena svugdje – u Pennsylvaniji, Wisconsinu i Michiganu. Tako loše za našu državu!, napisao je Trump na Twitteru.

Savezna država Georgia na koju je računao Donald Trump mogao bi postati neočekivan problem za njega. Naime, smanjila se razlika između njega i demokratskog kandidata Joe Bidena na samo 87 hiljada glasova. U ovom trenutku prebrojano je oko 93 posto glasova.

Trump u ovom trenutku ima 50,3 posto, dok Biden ima 48, 5 posto glasova. Podsjećamo, riječ je o saveznoj državi u kojoj demokrati nisu pobijedili od 1992. godine.