Globus

Zaražen koronavirusom

Bijela kuća: Trump sposoban za rad, obavlja dužnost u izolaciji

02/10/2020

Trump, koji od početka pandemije umanjuje opasnost od zaraze, rekao je da su on i njegova supruga Melania testirani pozitivno na virus i da idu u karantenu

Bijela kuća saopćila je u petak popodne da je predsjednik Donald Trump sposoban za rad i da obavlja dužnost iz izolacije, nakon što je jutros na Twitteru objavio da je zaražen koronavirusom.

Trump, koji od početka pandemije umanjuje opasnost od zaraze, rekao je da su on i njegova supruga Melania testirani pozitivno na virus i da idu u karantenu.

Trump ima “blage simptome” COVID-19, rekao je zvaničnik Bijele kuće, citiraju Associated Press i New York Times. Dvoje ljudi koji su upoznati s njegovim stanjem rekli su ‘Timesu’ da ima simptome slične prehladi.

– Predsjednik je sposoban za rad. Zapravo radi iz svoje rezidencije – rekao je visoki zvaničnik Bijele kuće.

Potpredsjednik Mike Pence i njegova supruga negativni su na koronavirus, rekao je glasnogovornik Pencea.

Zvaničnik Bijele kuće rekao je da će Pence raditi iz vlastite rezidencije, a njegovo osoblje odvojeno je od Trumpovog osoblja “zbog mjera opreza”.

Međutim, zvaničnik je priznao da će ih predsjednikova bolest prisiliti da otkažu mnoge skupove iako je ostao samo 31 dan do predsjedničkih izbora.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.