Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Globus

Bijela kuća tvrdi da nije prisluškivala Hollandea

24/06/2015

Bijela kuća je u utorak navečer saopćila da nije špijunirala razgovore francuskog predsjednika Francoisa Hollandea i da to ne bi učinila, nakon što su objavljene informacije prema kojim je SAD špijunirao tri posljednja francuska predsjednika.

– Ne pratimo i nećemo pratiti razgovore predsjednika Hollandea – izjavio je agenciji AFP Ned Price, glasnogovornik Vijeća za nacionalnu sigurnost.

– Sarađujemo s Francuskom u vezi sa svim temama međunarodne dimenzije i Francuzi su nam neophodni partneri – dodao je on.

– Općenito, ne vodimo operacije nadziranja u inostranstvu osim kada postoji specifičan cilj za nacionalnu sigurnost. Tada se nadziru obični građani, kao i svjetski lideri – rekao je Price.

Nakon što su dnevni list Liberation i internetska stranica Mediapart objavili informacije koje se oslanjaju na dokumente WikiLeaksa, Hollande je odlučio da sazove u srijedu ujutro “Vijeće odbrane” da “procijeni prirodu” ovih informacija.

Julian Assange, osnivač WikiLeaksa, izjavio je u utorak navečer da će uskoro objaviti nove informacije.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.