Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Andrej Kovalev

Bijesni ruski oligarh: Potopili su nam Moskvu, uništili most, udarili na Kremlj

Andrej Kovalev
Foto: Screenshot/Twitter

“Ekonomija propada, pada prodaja automobila, stanova, odjeće. Propadaju trgovački centri i restorani! Poduzetnici odlaze iz zemlje

Poznati ruski poduzetnik Andrej Kovalev je objavio snimak u kojoj priznaje kako postoje problemi u “specijalnoj operaciji” ruske vojske u Ukrajini. Kovalev, supredsjedatelj Moskovskog vijeća poduzetnika i osnivač Sveruskog pokreta poduzetnika, je naveo brojne vojne neuspjehe koje je Rusija pretrpjela tokom prošle godine, a zatim se požalio i na slabljenje ekonomije svoje zemlje.

“Kada je započela specijalna vojna operacija, bio sam siguran, kao i mnogi drugi, da će naša hrabra vojska, druga najveća vojska na svijetu, zauzeti Kijev za sedam dana i izgraditi svijetlu budućnost zajedno s bratskim ukrajinskim narodom”, rekao je, prenosi Kyiv Post.

“Udarili su na svetinju”

“Kakav je bio rezultat? Povukli smo se uz velike gubitke. Ukrajinci su potopili krstaricu Moskva. Digli su u zrak Krimski most. Pogodili su vojne objekte duboko unutar naših teritorija. Non-stop bombardiraju područje Kurska, Belgoroda i Brjanska. Dignu u zrak dva voza dnevno”, nastavio je.

“Teroristički napadi. Digli su u zrak Vladlena Tatarskog, Dašu Duginu, sada Zahara Prilepina. Ko je sljedeći?! Sve je to na našem teritoriju! Udarili su na svetinju – Kremlj. Ekonomija propada, pada prodaja automobila, stanova, odjeće. Propadaju trgovački centri i restorani! Poduzetnici odlaze iz zemlje”, poručio je.

“Ovo nije specijalna vojna operacija, ovo je užasan rat”, kazao je. Kovalev je zatim zatražio od ruskog predsjednika Vladimira Putina da se pobrine za pojedince koji su odgovorni za ruske neuspjehe. Nagovijestio je da njegova organizacija poslovnih lidera, Sveruski pokret poduzetnika, mogla popraviti situaciju.

“Dragi Vladimire…”

“Dragi i voljeni Vladimire Vladimiroviču, nije li vrijeme da se riješite tih praznoglavaca koji su vas uvijek iznova zafrkavali, zajedno sa svojim ženama na Azurnoj obali? I zovite poduzetnike – iskusne organizatore, menadžere i domoljube! I osigurat ćemo pobjedu u ratu! Provest ćemo snažne ekonomske reforme i zajedno ćemo Rusiju učiniti bogatom i naprednom državom koju će poštovati cijeli svijet”, naglasio je.

“Vjerujem da biste se, Vladimire Vladimiroviču, trebali svrstati uz velike ruske reformatore Petra I, Katarinu Veliku i Aleksandra II.”, zaključio je. Sveruski pokret poduzetnika osnovan je 2020. godine. Organizacija je registrirana pri ruskom Ministarstvu pravosuđa 15. februara 2022. i ima više od 400.000 članova, prenosi Index.