Globus

kalifornija

Bivši američki predsjednik Bill Clinton u bolnici

15/10/2021
Foto: Screenshot

Stanje Clintona nije povezano s prethodnim srčanim problemima ili COVID-19

Bivši američki predsjednik Bill Clinton hospitalizovan je ranije ove sedmice, potvrdio je u četvrtak njegov glasnogovornik, prenosi Anadolu Agency (AA).

Clinton je u utorak primljen u Medicinski centar Univerziteta u Californiji “radi liječenja od infekcije koja nije povezana s COVID-om”, saopštio je Angel Urena.

“Oporavlja se, dobre je volje i neizmjerno je zahvalan ljekarima, medicinskim sestrama i osoblju koji mu pružaju izvrsnu njegu”, dodao je.

Urena je na Twitteru podijelio saopštenje dr. Alpesha Amina i dr. Lise Bardack u kome se navodi da je bivši predsjednik primljen u bolnicu na pomno praćenje i da je primio antibiotike i tekućine.

Dodali su da će Clinton ostati u bolnici do daljnjeg radi praćenja njegovog zdravstvenog stanja.

“Nakon dva dana liječenja, broj njegovih bijelih krvnih zrnaca opada i dobro reaguje na antibiotike. Medicinski tim iz Californije bio je u stalnoj komunikaciji s predsjednikovim medicinskim timom iz New Yorka, uključujući i njegovog kardiologa. Nadamo se da će se uskoro vrati kući”, navodi se u saopštenju.

Clinton (75) je političar iz Arkansasa koja je bio 42. predsjednik SAD-a u periodu od 1993. do 2001. godine. Na dužnost je stupio krajem Hladnog rata.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.