Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

SAD

Bivši američki predsjednik Clinton u nedjelju izlazi iz bolnice

bill clinton ss

Bivši američki predsjednik primljen je u utorak u bolnicu zbog infekcije

Očekuje se da će bivši američki predsjednik Bill Clinton u nedjelju biti otpušten iz bolnice, rekao je u subotu njegov portparol Angel Urena, javlja Anadolu Agency (AA).

Prema njegovim riječima Clinton je “nastavio izvrsno napredovati” u posljednja 24 sata.

Clinton je u utorak primljen u Medicinski centar Univerziteta u Californiji “radi liječenja od infekcije koja nije povezana s COVID-om”

“Ostaće preko noći u Medicinskom centru UC Irvine kako bi nastavio primati IV antibiotike prije očekivanog sutrašnjeg otpusta”, naveo je Urena u subotu u saopštenju.

Dodao je da je Clinton “odlično raspoložen” i da provodi vrijeme sa svojom porodicom, druži se s prijateljima i gleda fudbal, kao i da se “raduje se što skorijem povratku kući”.

“Nakon dva dana liječenja, broj njegovih bijelih krvnih zrnaca opada i dobro reaguje na antibiotike. Medicinski tim iz Californije bio je u stalnoj komunikaciji s predsjednikovim medicinskim timom iz New Yorka, uključujući i njegovog kardiologa. Nadamo se da će se uskoro vrati kući”, navodi se u saopštenju dr. Alpesha Amina i dr. Lise Bardack objavljenom u četvrtak.

Clinton (75) je političar iz Arkansasa koja je bio 42. predsjednik SAD-a u periodu od 1993. do 2001. godine. Na dužnost je stupio krajem Hladnog rata.