Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

serijski ubica

Bivši bokser priznao 90 ubistava: Ženu bi prvo nokautirao, pa udavio

bokser

Detektivi su utvrdili da je Little uglavnom ubijao žene tako da ih je nokautirao bokserskim udarcem, a zatim ih davio masturbirajući u isto vrijeme

Amerikanac koji je osuđen za tri ubistva u Kaliforniji i kojeg se već godinama sumnjiči za niz drugih ubistava, sad je priznao policiji da je kriv za više od 90 ubistava diljem SAD-a, saopćio je tužitelj iz Teksasa prošle sedmice.

78-godišnji Samuel Little osuđen je 2014. za ubistvo triju žena u Okrugu Los Angeles, zahvaljujući uzorcima DNK s mjesta zločina koji su odgovarali njegovom.

Međutim, istražitelji su već tada posumnjali da je Little serijski ubica mnogo većih razmjera te da je lutao s jednog kraja zemlje na drugi u potrazi za ženama u problemima, ovisnicama i drugima. I prije hapšenja zbog ubistva, ovaj bivši bokser prikupio je bogat dosje u rasponu od čak 56 godina – uglavnom za napade na žene, provale, oružane pljačke i posjedovanje droge, javlja New York Post.

Tužitelji su tokom njegova suđenja rekli kako je vjerojatno odgovoran za najmanje 40 ubistava od 1980., ali nisu imali dovoljno dokaza da ga optuže. Detektivi su ga pokušavali povezati s ubistvima na Floridi, u Georgiji, Kentuckyju, Louisiani, Mississippiju, Missouriju, Ohiju i Teksasu.

Zašto je priznao

No, nedavno je došlo do dramatičnog napretka u istragama kada je ovaj serijski ubica doveden u zatvor u Teksasu zbog još jednog nerazriješenog ubistva. Tamo je otkrio teksaškom rendžeru Jamesu Hollandu da je bio u Odessi u Teksasu u vrijeme nestanka Denise Christie Brothers 1994. Uskoro je priznao i njeno ubistvo, da bi na kraju otkrio kako je ubio više od 90 ljudi od 1970. do 2013.

Prije toga su istražitelji iz više američkih saveznih država uzalud iz njega pokušavali izvući priznanja i informacije o ubistvima – Little je godinama sve poricao. Okružni tužitelj Bobby Bland pretpostavlja da je Little konačno odlučio sve priznati nakon što je njegova žalba na kaznu doživotnog zatvora u Kaliforniji odbijena pa više nije imao što izgubiti.

Nokautirao, pa ih davio do smrti

Istražitelji su već potvrdili da Little govori istinu za najmanje trećinu od ukupnog broja ubistava koja je priznao.

“Uspjeli su ga povezati s 30 slučajeva. Dosad nismo dobili nikakve lažne informacije od njega”, rekao je Bland.

Detektivi su utvrdili da je Little uglavnom ubijao žene tako da ih je nokautirao bokserskim udarcem, a zatim ih davio masturbirajući u isto vrijeme. Nakon toga bi bacio tijelo žrtve, napustio grad i krenuo dalje.

1982. je zamalo uhvaćen kad je, kako piše Washington Post, tijelo Melinde LaPree pronađeno u Pascagoouli u Missouriju nakon što je posljednji put viđena s Littleom. Dvije prostitutke posvjedočile su nakon toga policiji da ih je Little napao. Uhapšen je za ubistvo i napade, ali istražna porota je na kraju odbacila optužnicu.

Ako se broj ubistava koja je Little priznao pokaže tačnim, to će značiti da se radi o najvećem potvrđenom serijskom ubici u američkoj istoriji. Usporedbe radi, dvojica vjerojatno najpoznatijih američkih serijskih ubica, Ted Bundy i John Wayne Gacy, ubili su 30, odnosno 33 ljudi. Dosad je prvo mjesto na ovoj zloglasnoj listi držao Gary Ridgway, poznatiji kao “Green River Killer”, koji je osuđen za 49 ubistava.