Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Globus

Bivši direktor FBI-a će javno svjedočiti o sukobu s Trumpom

31/05/2017

Smijenjeni direktor FBI-a James Comey planira javno svjedočiti u Senatu iduće sedmice kako bi potvrdio šokantne optužbe da ga je američki predsjednik Donald Trump primoravao da prekine istragu povezanosti Trumpovih bliskih saradnika s Rusijom, kazao je u srijedu izvor blizak ovom pitanju.

Još uvijek se radi na konačnim detaljima i nije određen službeni datum za njegovo svjedočenje. Očekuje se da će se Comey pojaviti pred Obavještajnim odborom Senata koji istražuje moguće veze između Trumpovih pomoćnika i Rusije tokom prošlogodišnjih predsjedničkih izbora, izvještava CNN.

Comey drži privatne sastanke sa specijalnim savjetnikom Robertom Muellerom kako bi dogovorili parametre njegovog svjedočenja u cilju osiguravanja da neće biti nikakvih pravnih posljedica ovog javnog obraćanja, rekao je izvor. Comey će najvjerovatnije održati službeni razgovor s Muellerom nakon javnog obraćanja.

Izvor je kazao da Comey najvjerovatnije neće ići u detalje sporne istrage, ali se čini da je više nego voljan opisati svoju interakciju s Trumpom koja je prethodila Comeyevoj smjeni.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.