Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bivši šef srpske diplomatije dao izjavu u istrazi o ubistvu gardista

Vuk-Jeremic33

Bivši šef diplomatije Srbije Vuk Jeremić izjavio je danas da je u Službi za borbu protiv organizovanog kriminala /SBPOK/ dao izjavu u okviru istrage o ubistvu gardista na Topčideru.

Jeremić je novinarima nakon izlaska iz SBPOK-a rekao da je policiji danas rekao sve što zna o tom tragičnom slučaju i ocijenio da nije bio u prilici da značajno doprinese istrazi, ali se nada da će drugi to biti u stanju i da će se slučaj razriješiti.

“To nije bilo mnogo, razgovor je efektivno trajao svega 15 minuta…, a ostatak vremena smo proveli tehnički radeći na izjavi i sređivanju onoga što će ići kasnije svima onima kojima će ići”, rekao je Jeremić.

On je ocijenio da je od ogromnog značaja da se tragedija do kraja rasvijetli, prije svega zbog porodica, ali i zbog ugleda Vojske Srbije, kao i zbog cjelokupnog društva.

Jeremić je naveo i da je danas čuo da je tužilac tražio njegovu izjavu kao građanina prije šest mjeseci i ocijenio da je poziv koji je juče primio pokušaj pritiska na njega u trenutku kada razmišlja o svojim budućim koracima u politici.

“Sasvim sigurno neću odustati od svojih planova. Nema čega da se plašim, ali nisam siguran da svi mogu da isto to kažu za sebe kada je reč o mom budućem angažovanju u politici”, rekao je Jeremić.