Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

state department

Blinken o sankcijama Čavari i Šeraniću: Potkopavali su Daytonski mirovni sporazum

PXL_NEW_280422_93200640 (1)
Foto: Carolyn Kaster/NEWSCOM/Pixsell

Podsjećamo, na američkoj “crnoj listi” danas su završili predsjednika Federacije BiH Marinko Čavara (HDZ) i ministar zdravsta RS Alen Šeranić (SNSD)

“Etno-nacionalističke stranke ne mogu kompromitirati budućnost Bosne i Hercegovine na račun njenih građana”, poručio je danas na Twitteru američki državni sekretar Antony Blinken.

Blinken se oglasio povodom uvođenja sankcija od strane američke administracije još dvojici visokih bh. dužnosnika.

“Danas je Ministarstvo finansija SAD-a označilo dva dužnosnika koji su potkopavali Daytonski mirovni sporazum i demokratske procese u Bosni i Hercegovini”, poručio je Blinken.

Podsjećamo, na američkoj “crnoj listi” danas su završili predsjednika Federacije BiH Marinko Čavara (HDZ) i ministar zdravsta RS Alen Šeranić (SNSD).

Odranije su na američkoj “crnoj listi” član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik, banjalučka Alternativna televizija (ATV), bivša glavna tužiteljica Tužilaštva Bosne i Hercegovine Gordana Tadić, visokopozicionirani zvaničnik SDA Asim Sarajlić, bivši predsjednik VSTV-a Milan Tegeltija, kao i bivš predsjednik PDA Mirsad Kukić.