Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Novi protesti

Blokirane sve veće saobraćajnice u Beogradu

protesti beograd (1)
Protesti u Beogradu

Na blokadi autoputa u Beogradu kod Sava centra pojavila se grupa studenata

Nekoliko hiljada građana blokiralo je danas u 14 sati, kao što je i najavljeno, sve veće saobraćajnice i saobraćajna čvorišta u Beogradu u sklopu protesta kojom srbijanski ekološki i građanski aktivisti i studenti iskazuju neslaganje zbog Zakona o eksproprijaciji, Zakona o referendumu i najave izgradnje rudnika litijuma u blizini Loznice, a incidenta nema, javlja Anadolu Agency (AA).

Blokirani su svi gradski mostovi, osim Starog savskog, a centralno mjesto okupljanja demonstranata bilo je kod “Sava centra”, kongresnog centra koji je jedan od simbola srbijanske prijestonice odakle su se građani uputili ka mostu Gazela i blokirali ga, čime je blokiran i međunarodni auto-put Beograd-Zagreb, nekada poznat pod imenom auto-put Bratstva i jedinstva.

Na beogradskim mostovima ostalo je “zarobljeno” i nekoliko desetina privatnih automobila i autobusa gradskog saobraćaja, koji su morali da se okrenu i vrate iz pravaca iz kojih su došli.

Uniformisanih policajaca, kao što je i najvljivao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, nema, ali su među demonstrantima primetni policajci u civilu.

Osim u Beograda, demonstranti su svoje nezadovoljstvo stanjem životne sredine u Srbiji, ali i stanjem političkih i medijskih sloboda, i sve većim socijalnim razlikama u društvu, izrazili u još više od 50 gradova i naselja u Srbiji.