Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Lider SNSD-a

Dodik: To su priče malih pakosnih ljudi

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik održao je konferenciju za medije
18.10.2021., Istocno Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Clan Predsjednistva BiH Milorad Dodik odrzao je konferenciju za medije.

Napomenuo je i kako je sa predsjednikom Rusije govorio i o drugim pitanjima,

Republika Srpska ostaje posvećena poštovanju slova Ustava BiH i sve naše akcije će biti nastavljene s ciljem poštivanja Ustava BiH onako kako je on napisan – izjavio je danas član Predsjedništva BiH Milorad Dodik na konferenciji za novinare u Banjoj Luci.

To znači, kako je dodao, da će RS nastaviti sa svojim aktivnostima vezano za otkazivanje nametnutih rješenja, odnosno da će kreirati rješenja koja su u skladu sa Ustavom.

Kada je riječ o sastanku sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom, Dodik je rekao da su u Moskvi razgovarali sat vremena, dodajući da je najviše vremena potrošeno na politička pitanja.

Dodao je da ga je “impresioniralo koliko je upoznat sa detaljima”, te istakao da mu je Putin kazao da neće biti podrške za imenovanje visokog predstavnika u Vijeću sigurnosti UN- a.

Napomenuo je i kako je sa predsjednikom Rusije govorio i o drugim pitanjima, kao što su pregovori o izmjenama Izbornog zakona, zatim cijeni gasa i izgradnji gasovoda, izgradnji ruskog kulturnog centra u Banjoj Luci.

Komentarišući natpise kako sa sastanka nije objavljena niti jedna službena vijest niti fotografija, kazao je da to radi pres-služba predsjednika Rusije.

– Što se tiče ovih priča da li je bio sastanak, mogu reći da je ovo bio jedan veliki i vrlo važan sastanak, a to su priče malih pakosnih ljudi i ja ne želim reći bilo šta o tim ljudima – dodao je Dodik.