Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

rast pacijenata

Bolnice u Sydneyu podižu šatore, rekordan broj novozaraženih koronavirusom

Australija_Sydney_koronavirus_Xinhua (1)

Nagli porast broja oboljelih od COVID-19 prisilio je bolnice Westmead i Blacktown u Sydneyu, koje opslužuju prostrana zapadna predgrađa grada, da podignu šatore za pregled i uzimanje briseva pacijenata

Broj novozaraženih koronavirusom u australskoj državi Novi Južni Wales u četvrtak je premašio 1.000 slučajeva, što je prvi put od početka globalne pandemije, a dvije velike bolnice u Sydneyu su postavile vanjske šatore kako bi pomogle u prihvatu naglog porasta broja pacijenata.

Sydney, najveći grad u zemlji i epicentar trenutne epidemije, bori se da spriječi porast brzo rasprostranjene varijante Delta, pri čemu dnevne infekcije dostižu rekordni nivo čak i nakon dva mjeseca od kako je stanovništvo u karantinu.

Država Novi Južni Wales (NSW), gdje je Sydney glavni grad, izvijestila je o 1.029 novih lokalno stečenih slučajeva, što je premašilo dosadašnji rekord od 919 dan ranije. Od novih slučajeva, 969 je otkriveno u Sydneyu, u odnosu na 838 dan ranije, prenosi Reuters.

Nagli porast broja oboljelih od COVID-19 prisilio je bolnice Westmead i Blacktown u Sydneyu, koje opslužuju prostrana zapadna predgrađa grada, da podignu šatore za pregled i uzimanje briseva pacijenata.

Improvizirana jedinica hitnog odjela za pacijente oboljele od COVID-19 pomoći će da se izbjegnu čekanja pacijenata , rekao je Reutersu glasnogovornik lokalnog zdravstvenog okruga zapadnog Sydneya.

Od 116 pacijenata na intenzivnoj njezi 102 nisu vakcinisani. Zabilježena su tri nova smrtna slučaja, uključujući muškarca u 30 -im godinama koji je umro kod kuće, čime je broj smrtnih slučajeva u posljednjoj epidemiji porastao na 79, iako je stopa smrtnosti usporila od prošle godine.