Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Globus

Bombaša samoubicu iz Podgorice odlikovao je Slobodan Milošević (FOTO)

22/02/2018

Dalibor Jauković (43) osoba koja se sumnjiči da je sinoć poslije ponoći bacila bombu na Ambasadu SAD-a u Podgorici, a potom izvršila samoubistvo, rođeni je Srbijanac, nastanjen u Podgorici.

Motiva napada još nisu poznati. No, Jauković nije krio da je protiv ulaska Crne Gore u NATO. Na svom Facebook profilu u maju prošle godine objavio je sljedeći status:

“Ne u NATO, kukala nam majka” uz fotografije koje vidite ispod.

Naime, Jauković je nagrađen medaljom za zasluge u oblastima odbrane i sigurnosti Savezne republike Jugoslavije 1999. godine. Odlikovanje potpisuje tadašnji predsjednik Slobodan Milošević. Jauković je nagrađen za “izuzetno zalaganje u obavljanju dužnosti i izvršavanju zadataka u odbrani i sigurnosti otadžbine”.

Podsjetimo, Crna Gora je i službeno postala punopravna članica NATO-a na ceremoniji koja je održana u State Departmentu 5. juna 2017. godine.

Protivljenje ulasku Crne Gore u NATO-o iskazali su tada kako Rusija, tako i neki zvaničnici iz regije, naročito iz Srbije.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.