Zagreb

Bore se za život žene čiju je kćerku ubio bivši partner, operacija trajala satima

kb dubrava zagreb pixsell

“Riječ je o teškim, po život opasnim ozljedama, kod kojih je prerano reći kakav će biti ishod i kakve će biti posljedice same ozljede”, kaže neurohirurg Marinović

Četrdesetjednogodišnja žena iz Zagreba, koju je sinoć teško ozlijedio bivši partner, operisana je u KB-u Dubrava, u stanju je inducirane kome i još uvijek se bori za život, doznaje se u četvrtak u toj bolnici. Napad sjekirom nije preživjela njena jednoipolgodišnja kći.

Bolesnica s teškim ozljedama mozga primljena je u bolnicu sinoć oko 21 sat, hitno je operirana, dobro je podnijela zahvat i sada je u stanju induicirane kome na jedinici intenzivnog liječenja, izjavio je Hini pročelnik Zavoda za neurokirurgiju Tonko Marinović.

Ženu je sinoć u naselju Kozari putevi sjekirom teško ozlijedio bivši partner, a u napadu je poginula njena jednoipolgodišnja djevojčica.

Operativni zahvat trajao je satima i završen je iza ponoći.

“Riječ je o teškim, po život opasnim ozljedama, kod kojih je prerano reći kakav će biti ishod i kakve će biti posljedice same ozljede”, kaže neurohirurg Marinović.

Pacijentica trenutno nije pri svijesti i sedirana je u induciranu komu kako bi se mozak oporavio od tako teške ozljede.

Na intenzivnoj njezi prate se sve organske funkcije, a periodično će se snimati mozak kako bi se vidjelo kako se sanira ozljeda te će se po potrebi ponovno hirurški intervenirati, rekao je predstojnik Zavoda za neurohirurgiju KB Dubrava.